Elementzwolle

Praktijk voor cognitieve gedragstherapie

Verwijzing

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een schriftelijke verwijzing nodig van uw huisarts. In deze verwijzing dient de huisarts aan te geven dat het om een verwijzing naar de basiszorg gaat en dat er sterk vermoeden is van een DSM-benoemde stoornis. Deze verwijsbrief neemt u dan mee naar het eerste gesprek.
Bij de jeugd gaat de verwijzing via de huisarts of via het sociale wijkteam.

Onverzekerde producten (OVP):
Psychologische behandelingen voor bepaalde psychische problematieken en aandoeningen zijn in 2014 geschrapt uit het basispakket. Voorbeelden zijn: werk- en relatieproblemen; bepaalde seksuele stoornissen; specifieke fobie├źn; aanpassingsstoornissen; slaapstoornissen; alle problematieken die niet voldoen aan de criteria van een stoornis volgens internationale classificatieregels (DSM-IV). In deze gevallen is veelal de huisarts het eerste aanspreekpunt.

Wanneer u toch door element behandeld wenst te worden voor deze problematieken, dan dient u deze zelf te betalen. De standaardprijslijst is dan van toepassing. U kunt zich soms voor deze behandelingen verzekeren via een aanvullende verzekering, afhankelijk van de geaardheid van uw zorgverzekering. Wanneer er sprake is van een diagnose bij diegenen die zich aanmelden kan relatietherapie wel vergoed worden